Dictionar termeni

BLC (Backlight Compensation) – ajusteaza in mod automat intensitatea luminoasa, pentru o mai buna redare a detaliilor prezente in imagine. Se foloseste cu succes in zonele intunecate sau cu o iluminare slaba.

Balun (balance-unbalance) – este un dispozitiv electric ce transforma semnalele electrice balansate in semnale nebalansate, si vice versa.

BNC (Bayonet Neill–Concelman) – este un conector ce transmite semnalul video prin cablu coaxial.

DVR (Digital Video Recorder) – este un dispozitiv cu ajutorul caruia semnalul video este captat in format digital si inregistrat pe diferite suporturi de stocare.

Wi-Fi (wireless) – Care apartine sau este caracteristic comunicatiilor realizate fara utilizarea unor fire sau cabluri pentru transmiterea datelor.

Cablul coaxial –  este folosit pentru a transmite semnalul de la camerele video la unitatea de inregistrare (DVR). 

CCTV (Closed Circuit Television) -imaginile transmise de camerele de supraveghere sunt transmise intr-un circuit inchis, accesibil doar anumitor persoane.

Camerele IP (camere internet protocol) – este o camera video analogica ce transmit imaginile in format digital pe internet. Sistemul poate fi accesat de oriunde daca este conexiune la internet, fiind nevoie doar de o parola si adresa IP.

Adresa IP – adresa de internet este unica si se poate atribui oricarui calculator conectat la internet. Poate fi statica, nu se modifica niciodata sau dinamic, se modifica ori de cate ori calculatorul se conecteaza la internet.

Frame ( cadru). Semnalul video este format dintr-o succesiune de cadre. Daca numarul acestora este prea mic, imaginea se vede sacadat.

CCD (Charge Coupled Device) este un senzor de imagine electronic. Este vorba despre un circuit integrat ce transforma imaginea optica data de obiectiv in curent electric, care apoi este prelucrat si transformat in semnal video. 

Hue – se refera la intensitatea culorilor de baza: rosu, albastru si verde. 

Pixel –  este cel care indica rezolutia. Cu cat numarul de pixeli este mai mare, cu atat imaginea este mai clara.